زندگی نامه بزرگ مرد حاج محمد علی شهریان
7 آذر 1403

زندگی نامه بزرگ مرد حاج محمد علی شهریان

حاج محمد علی بزرگ شهریان را به نام حاج استیلی می‌شناسند، مردانی که برای صنعت آشپزخانه های صنعتی در ایران بسیار تلاش کرده اند. مردی برآمده از دیار اصفهان. حاج‌ محمدعلی شهریان یکی از فعالان اقتصادی و کارآفرینان ایرانی بود که مانند بیشتر کارخانه‌ داران و بازرگانان ایرانی، از سال ۱۳۳۱ فعالیت خود را شروع کرد. سال‌هایی که هنوز ایران درگیر آثار جنگ بود . او فعالیت اقتصادی خود را در دهه ۵۰ به عنوان یکی از اعضای گروه صنعتگران پی گرفت.

 
وی به خانواده‌ای تعلق دارد که نگرششان به زندگی و کار اقتصادی چنین بود:
«زندگی اولش کار، وسطش کار و آخرش کار است.» 
این خاندان در دهه ۱۳۵۰ وارد عرصه صنعت شدند و در طی دو دهه به تولید کالاهای صنعتی دست زدند. حاج‌محمد علی شهریان ، نسل اول خاندان، پس از ۲۰ سال تجارت و واردات کالاهای صنعتی، اقدام به سیاست جایگزینی واردات و تاسیس کارخانه‌ محصولاتی از جمله تجهیزات کارگاه های قنادی ، هتلی و رستورانی  ... کرد.

خانواده حاج‌ محمدعلی از خانواده‌ای از ورنوسفادران اصفهان بود که بعد از تاسیس ثبت‌ احوال در ایران نام‌ شهریان یا همان شه ریان (به معنی شاه دروازهای بهشت) را برای خود برگزیدند. 
 



حاج‌ محمدعلی شهریان ، از شهریاران ایران بود ،  در اصفهان متولد شد. در دوره نوجوانی در حالی که 11ساله بود شروع کسب‌وکارش در تهران را آغاز کرد ،که آن زمان تفاوت بنیادی با منطقه اصفهان داشت. تهران مرکز ثقل سیاست، اقتصاد، آموزش، مراکز فرهنگی مدرن، ارتباطات و اطلاعات جدید و محل واردات آخرین تولیدات اروپا و آمریکا در کشور بود. چشم‌انداز تهران، برای مردی که همیشه آینده را می‌دید، جاذبه خاصی داشت. در عین دور بودن به لحاظ فاصله جغرافیایی ، استقلال عمل او را تا حد زیادی حفظ کرد. این موضوع در اولین تجربه‌های تجاری مستقلش، خود را نشان داد. سال ۱۳۳۲ هنگامی که ارتش آمریکا و متفقین، ایران را ترک می‌کردند و اقدام به فروش ماشین و بسیاری از وسایل خود کردند، او مقداری از این کالاها را خریداری کرد.
این کالاها عموماً ارزان‌تر از محصولات سایر کشورها عرضه شده بود. زیرا فرصتی بود تا به مبادله اجناسی بپردازد که تا آن زمان در تجارت‌خانه ، آنها را ندیده بود. این تجربه موفق شهامت ورود او را به حوزه‌های جدید بیشتر کرد. پس از جنگ به کشورهایی مانند آلمان و ژاپن، که کالاهایشان را به بهای کمتر و مرغوب‌تر عرضه می‌کردند، تمایل بیشتری داشت .. در کار تجاری مشترک داخلی ، روی موقعیت طبقاتی تعصب نداشت ، انتخاب او کالاهای با کیفیت بالا و همچنین دوام بیشتر بود . 
 
او نمایندگی‌های مختلف واردات کالاهای استیل را در بازار تهران به دست آورد . از اینجا اولین ارتباطات او با مسائل فنی پیش آمد. آغاز فعالیت تجاری او در سنین جوانی فعالیت در دو حوزه اقتصاد و کالاهای مصرفی استیل مدرن بود. ارائه شیوه‌های جدید فروش و احترام به مصرف‌کننده، با ورود کالاهای صنعتی با کیفیت به تدریج در بازار ایران نیز توسعه یافت. شیوه تجاری او تا حدی با سایر تجار متفاوت بود.  عموماً یک نوع کالا را از چند شرکت سازنده مختلف تامیین می‌کرد. این کار به سود مصرف‌کننده نیز بود، زیرا قدرت انتخاب او را بیشتر می‌کرد. در عین حال توانایی را در ارزیابی تقاضا و نرخ سودآوری تسهیل می‌کرد.

در اواخر سال ۱۳۴۸، حاج‌محمدعلی مجموعه از انبارها را تاسیس کرد، که محصولات لوازم‌خانگی و صنعتی استیل را پخش می‌کرد .  از طریق همین مجموعه تا سال ۱۳۶۵ بخش عمده‌ای از فعالیت‌های پخش کالا های تولیدی و وارداتی تجاری خود را در زمینه کالاهای استیل انجام می‌داد. این مجموعه در سال ۱۳۶۶ نمایندگی ۲۶ شرکت بزرگ و معتبر ایرانی را در اختیار داشت.فعالیت‌های صنعتی او به طور عموم در زمینه کالاهای مصرفی بادوام از متریال استیل خصوصاً لوازم‌صنعتی رستوران ها بود. 

حاج‌ محمد علی شهریان در سال ۱۳۷۰ مجموعه صنایع استیل دیمارت را با هدف تولید تجهیزات آشپزخانه های صنعتی تاسیس کرد. او در سال۱۴۰۲ و در پی آن تمام حیات با شرافت اقتصادی ، اجتماعی از دنیا چشم فرو بست . اما راه و تفکر او در مجموعه صنایع استیل دیمارت ادامه دارد و اساس و بنیان مجموعه همچنان بر کیفیت بالا و همچنین دوام بیشتر استوار است . 
 
 
ارسال نظر
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد